ENGELSİZ DART CUMHURİYET KUPASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı kutlamaları kapsamında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ‘Engelsiz Dart Cumhuriyet Kupası’ etkinliği gerçekleştirildi.

Engelli bireylerin engelli olmayan bireylerle kaynaşması amacıyla, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bursa İl Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen turnuvaya BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi’nden 24 öğrenci katılım sağladı.

Engelli Milli Sporcu Nihat DEMİR antrenörlüğünde yapılan turnuva iki etapta gerçekleştirildi. Her yaştan ve her engel grubundan 50 öğrencinin yer aldığı müsabakada, erkekler takımından 1. Ayvaz ARI, 2. Enver YILMAZ ve 3. Furkan DEMİRTÜRK – Harun TUNÇ. Kızlar takımından ise; 1. Sudenur AKTI 2. Sude KORKMAZ ve 3. Sergül ÇAKIR – Beyza GÜLEN          oldu. Dereceye girmeye hak kazanan yarışmacılara kupaları ve hediyeleri takdim edildi.

Dart Sporu, engelli kişilerin engelli olmayan kişilerle birlikte altyapısı düzenlenmiş mekânlarda birlikte spor yapabilecekleri ve yaşama aktif katılabilecekleri yönünde farkındalığın arttırılmasında önemli bir adım olmaktadır. Engelli vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle sosyal yaşam içerisinde aktif şekilde yer almasını amaçlayan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Dart spor takımı müsabakaları düzenlenerek farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.