OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, Bursa Otizm Derneği, Her Eve Pati Derneği (HEPAD), Kocaelililer Derneği ve Düşünce Gezginleri Derneği işbirliğiyle Otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Hepad Pati Bahçesinde düzenlenen organizasyonda, otizmli çocuklar ve gençlerimizin sosyal hayata uyum süreçlerinin desteklenmesi ve ailelerinin de çocukları ile birlikte kaynaşması amacıyla Müzik, El Boyaması, Resim gibi aktiviteler yapıldı. Ayrıca barınakta gönüllülerin yardımlarıyla bakımları sağlanan hayvanları da severek oyunlar oynayan çocuklar eğlenceli bir gün geçirdiler.
Otizmli bireyler ve ailelerinin çabalarına katkıda bulunmak, toplumda bir farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü.

Otizm Nedir?

Otizm Spektrum Bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Dünyanın gündeminde olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizm tanısı 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’ine konulurken, bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya gelmektedir.

Otizmli çocuklara erken yaşta, özellikle üç yaştan önce tanı konulması büyük önem taşır. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini gösteriyor.